CIA låg bakom Palmemordet. Mänskligt skapad Växthuseffekt är en myt. Det är Natos och inte Rysslands ubåtar som gång på gång kränker svenskt territorium. Detta är några av de teorier som framförs i boken ”Demokrati till döds”. Vi har pratat med författaren Kristoffer Hell.

– Jag ser mig själv som en nisse i Hökarängen, är inte intresserad av rampljuset men här sitter vi ändå. Det är ju för att det är så få andra som talar om vart världen är på väg. Alla har ett ansvar att tala om hur det egentligen är och agera. Det räcker inte att gå in på sociala medier och bara skriva. Man måste agera för att förbättra situationen.

Han jobbar med IT i vanliga fall men driver även hemsidan blueshift där han är huvudskribent. Boken demokrati till döds bygger på artiklar från hemsidan som i sin tur är baserad på andras teorier om hur världen ser ut bakom kulisserna. Utöver artiklarna bygger boken också på diverse upprop han startat genom åren.

– Det största utav dom är ju kontantuppropet vi drog igång 2012, att skydda kontanterna i grundlagen. Detta var en reaktion på hur privatbankerna, 2009 drog igång en kampanj att utplåna kontanterna. Detta togs till slut upp som en interpellation i riksdagen samma år som uppropet, så det var

Något som berörs ytligt i boken är växthuseffekten så jag frågar Kristoffer Hell vad hans syn är på global uppvärmning

– Jag tolkar frågan som den påstådda antropogena växthuseffekten, det vill säga att människan med hjälp av koldioxid ändrat temperatur och klimat. Teorin som sådan är befängd, det är solens aktivitet, som ger hela solsystemet liv. Det är en politisk lögn som är skapad för att försöka skapa en global diktatur med FN som bas. Detta för att beskatta hela planeten

Så vem står bakom att få FN till en världsregering?

– De som har grävt i det här, inklusive mig själv, har kommit fram till att det är bankväsendet och privata bankirer som står bakom det här. De är väldigt få jämfört med resten av befolkningen men äger cirka 80 procent av det finansiella systemet.

Övriga teorier och tankar boken behandlar är bland annat om hur de trafiksäkerhetskameror som placerats längs många landsvägar runt om i riket egentligen är där för att övervaka och följa fordon snarare än att få ner hastigheten och i förlängningen rädda liv.

Att den som sköt Palme gjorde det på uppdrag av CIA och var kulmen på ett mångårigt psykologiskt operation som involverade Nato ubåtar i svenska skärgården. Syftet var att vagga in Sverige i tron om att det var soviet som var den onda sidan.

Att antalet nyinstiftade lagar i Sverige skenat senaste decennierna därav bokens titel ”demokrati till döds”

– Antalet lagar i ett samhälle kan ses som ett mått på diktatur eftersom varje lag innebär en begränsning för vanliga medborgare. Om du lever i en demokrati med oerhört många lagar, kan det av vanliga människor upplevas som en tyngre diktatur än att leva under en envåldshärskare där lagarna inte är så många.

Avslutningsvis förklarar Kristoffer Hell hur man håller stora massa i mörkret medan eliten smider sina planer.

– Grundproblemet är inte den lilla klicken bankirer och politiker driver den här agendan, utan den stora massans apati. Informationen finns där ute. Detta är saker som skrivits av olika författare i århundraden, som varnat för utvecklingen.